dijous, 13 de novembre del 2014

I CINE FÒRUM CENTRE DE DIA LES TEIXIDORES

3 de Novembre de 2014

Formació contínua de professionals
I CINE FÒRUM CENTRE DE DIA LES TEIXIDORES

Formació contínua

Les necessitats actuals de la societat i en concret totes les accions destinades a l'atenció de les persones, requereixen d'una professionalització i una formació continuada per respondre a les multiproblemàtiques que poden presentar-se.

Per això els professionals del Centre de dia els Teixidores, són destinataris d'accions formatives encaminades a garantir el benestar integral de l'usuari en tot moment, per això és bàsic conèixer els sentiments, dubtes, i inquietuds dels cuidadors / familiars d'aquells.

Els treballadors del centre hem visualitzat la pel·lícula "Cuidadors" per posteriorment analitzar i comentar amb altres professionals experts en gerontologia i educació social les diferents situacions emocionals i la manera d'aconseguir donar suport de manera eficaç als familiars dels nostres usuaris durant tot el procés de canvi que comporta l'aventura d'envellir



Pel·lícula:
 Cuidadors. Direcció i guió: Oskar Tejedor. País: Espanya. Any: 2010. Durada: 90 min. Gènere: Documental. Producció executiva: Iurre Telleria. Música: Pascal Gaigne. Fotografia: José Luis Barredo. Muntatge: Asier Pujol. Distribuïdora: Barton Films. Estrena a Espanya: 11 març 2011 Apta per a tots els públics.

Sinopsi
Durant any i mig, cuidadors de familiars amb malalties degeneratives es reuneixen cada 15 dies. Comparteixen els seus temors i pors, exposen les seves experiències i, sobretot, aprenen a relativitzar les còmiques i de vegades compromeses situacions quotidianes. Les persones que es troben en aquest grup són conscients de la seva inestabilitat emocional i necessiten ser escoltades. El seguiment personalitzat de cada un d'aquests cuidadors en els seus propis domicilis i activitats quotidianes permet reflectir la realitat personal, familiar i social del seu dia a dia. D'aquesta manera, gràcies a l'observació, es desvetllen les seves particulars històries en forma de petites peces que formen part d'un complex trencaclosques  emocional.


Entrada destacada

Divendres passat es va celebrar l' acte de cloenda del projecte "Connectant Històries" (2016) realitzat conjuntament entre ...