dilluns, 29 de febrer del 2016

Hort d'hivern al Centre de Dia "Les Teixidores" (Febrer)

Com molts dels nostres seguidors ja saben el Centre de dia té un petit hort del que s'ocupen aquells usuaris i usuàries que desitgen fer-ho. Sobretot és important tenir en compte que la cura de l'hort no és un tema  puntual, requereix atenció tot l'any, i les persones que l'atenen s'han responsabilitzat totalment  de que sempre estigui en les millors condicions en qualsevol estació de l'any.

Els "agricultors" del Centre s'han ocupat de netejar-lo, adobar-lo i plantar enciams i pèsols. Aquests últims poden créixer fins  temperatures mínimes d'entre 6º i 10º, encara que es desenvolupen plenament amb temperatures d'entre 16º i 20º, aquest hivern no està resultant especialment fred, així que confiem que la collita prosperi.














...En breu informarem dels resultats de la collita, pot ser cuinarem un saltat de pèsols amb pernil 


SABER MÉS:

Per qué un hort ?

L'activitat de l'hort és una activitat que ens permet poder treballar des de moltes àrees amb el usuari/a amb gran diversitat de perfils.

1.Àrea cognitiva: Es treballa la memòria, l'atenció, les funcions executives, les rutines, els hàbits, etc. També treballem la reminiscència amb aquells usuaris/es que ja han tingut hort i que comparteixin amb la resta dels companys/es les tasques que realitzaven i com s'ha de plantar o collir. En persones que estan interessades en participar però que no tenen uns hàbits instaurats, podem treballar als tallers de conversa on s'explicarà que s'ha de fer, tipus de plantes, quan s'han de plantar , repartir les rutines de regar-lo, oferint unes responsabiltats assumibles a tothom que ho desitgi.

2. Àrea física: Treballem la força, la motricitat fina, la motricitat gruixuda, les amplituds articulars, etc.Podem plantar, collir, retallar, col·locar llavors, posar terra, etc. segons les possibilitats de cadascú.

3. Àrea Emocional: Es fomenta la tolerància i el treball en equip .Es millora l'autoestima i la relació amb els companys del Centre. Es treballa l'assoliment, quan es realitza la collita i els altres usuaris i usuàries degusten el producte amb el qual han estat treballant. Els agrada molt i el comparteixen amb els altres. El saber que poden compartir amb els seus companys els seus coneixements els fa poder integrar-se millor en el grup i sentir-se part d'ell.


4. Tambe els usuaris/es que no participen directament amb la feina del hort, es mostren interessats en el desenvolupament de la collita i tastar els resultats .

Entrada destacada

Divendres passat es va celebrar l' acte de cloenda del projecte "Connectant Històries" (2016) realitzat conjuntament entre ...